Predsednik vlade sprejel odstop ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, a z zamikom

Slovenija, 6. februar, 2024 – Iz kabineta predsednika vlade dr. Roberta Goloba prihaja sporočilo, da bo ta sprejel ponujen odstop ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan. Toda pri tem velja dodati, da je to storil z zamikom tedna dni, da bi ga ta lahko do podrobnosti seznanila z stanjem in njenimi ugotovitvami kaj je šlo narobe ob nakupu stavbe na Litijski 51.

Predsednik vlade bo torej, podpisnici sporne pogodbe omogočil, da ta še naprej raziskuje okoliščine povezane z nakupom razpadajoče stavbe na Litijski 51, čeprav je sporno pogodbo za nakup poslovnega objekta podpisala prav ona.

Ali je Golob to odločitev sprejel, ker v stranki SD, ki je njegova koalicijska partnerica vse bolj vre, ni znano. Je pa znano, da je danes nepreklicno odstopil glavni tajnik stranke Socialnih demokratov Klemen Žibert.    

Ob tem pa velja dodati, čeprav to ni neposredno povezano z relacijo Golob – Švarc Pipanova – SD, da imajo tudi v drugi Golobovi koalicijski partnerici razprtije, saj želijo v Levici nogirati Miho Kordiša.

Kaj se bo izcimilo iz te politične kolobocije bo pokazal čas. A se mora Golob zavedati, da v stranki SD ne bodo kar tako pozabili njegovega poniževanja, ki jim ga je povzročil s podporo »njihove« neubogljive članice in ministrice Dominike Švarc Pipan./J.T.

Leave a Reply