Zavod za varstvo narave bo moral zaradi »proceduralne napake« znova odločiti o Magnificovem koncertu v Tivoliju

Ljubljana, 26. maj 2024 – Potem ko Zavod za varstvo narave ni izdal soglasja za koncert v parku Tivoli pevcu Magnificu, s pravim imenom Robert Pešut, bo ta po nalogu Ministrstva za naravne vire in prostor moral spet odločati o sprejemljivosti izvedbe koncerta na območju krajinskega parka, je poročal časopis Dnevnik.

Kot je znano je Zavod za varstvo narave prošnjo za organizacijo koncerta na območju krajinskega parka Tivoli zavrnil, in sicer zato, ker naj bi izvedba koncerta lahko poškodovala in ogrozila naravne vrednote krajinskega parka.

Zanimivo je pa, čeprav je soglasje Zavoda za varstvo narave pogoj za pridobitev dovoljenja za izvedbo dogodka v krajinskem parku, ki ga organizator koncerta še nima, je ta vstopnice za koncert prodajal, kot da ima vse potrebno za izvedbo koncerta zagotovljeno in odobreno.

Kot vse kaže, je »nekaj zaleglo«, da je organizator koncerta uspel s pritožbo na ministrstvu za naravne vire in prostor, in da zdaj Zavod za varstvo narave mora zaradi »proceduralnih napak« v postopku obravnavane odobrite ali ne odobritve svojo prvotno odločbo razveljaviti in ponovno odločati o svoji t. i. »proceduralni napaki«.

Morda je »zaleglo«, da se je oglasil ljubljanski župan, ki se je obregnil nad odločitvijo zavoda, a to je povezano z dogodkom študentov, ki naj bi minulo sredo, 22. maja, želeli organizirati dogodek na Rožniku – del parka Tivoli, a jim Zavod za varstvo narave za dogodek soglasja ni izdal.  Seveda je župan s tem jasno dal vedeti, da ga še bolj, kot prireditev študentov, moti odločitev Zavoda za varstvo narave, ki ni hotel izdati soglasja njegovemu prijatelju Robertu Pešutu, čeprav ga z eno besedo ni omenil.

Kot še poroča Dnevnik, naj bi koncert, ki je napovedan za 31. avgust (veliko kart je zanj že prodanih p. p.) organizatorji koncert bili pripravljeni prestavili na nadomestno lokacijo seveda, če soglasja na območju krajinskega parka ne bi bilo izdano.

A je dvomiti, da zdaj Zavod za varstvo narave koncerta ne bi odobril, ker so mu, ko vse kaže »pravi« sporočili, da dela proceduralne napake in mu ob tem »svetovali« kaj se v krajinskem parku Tivoli sme početi, če oni tako mislijo. 

Ali drugače rečeno, kot kaže, se bo »one« v Zavodu za varstvo narave prisilili, da Magnificov koncert v parku Tivoliju odobrijo. V tem primeru pa bi bilo prav, da se »oni« iz zavoda, ki bodo tako odločili opravičijo študentom, ki niso mogli 22. maja, izpeljati svoje prireditve. Čeprav je dejstvo to, da tako njihova prireditev, kot koncert Magnifica, nimata veliko skupnega z dejavnostjo krajinskega parka Tivoli./J.T./Foto: arhiv STA/MOL in LJNovice/

Leave a Reply