V Krajnski Gori bodo zimsko sezono začeli ta petek

20171121_102637

Danes, 21. novembra so vsi nosilci kranjskogorskega turizma pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili, kaj pripravlja Kranjska Gora za to zimsko sezono za svoje obiskovalce in goste.

Kot so podarjali v svojih predstavitvah o doseženem in načrtih vstopajo v sezono z različnimi novostmi. Tako na področju strategije povezovanja, ureditvijo kraja. Odvisno od vremenskih razmer pa napovedujejo tudi nova zimska razvedrila oziroma nove dodatne turistične dejavnosti.

Krajnska Gora – Mojstrana  – Rateče…: Kot je na današnji novinarski konferenci turističnih akterjev pred začetkom zimske sezone v Kranjski Gori povedal direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber, se trudijo, da se njihova turistična ponudba, pa čeprav ne z velikimi finančnimi vložki v primerjavi s konkurenčnimi destinacijami, iz leta v leto izboljšuje.

Zimsko sezono na smučišču odpirajo v petek, ko bodo zagnali prve naprave. Obratovala bo vlečnica Mala Mojca, če jim bo uspelo, pa bodo zagnali tudi vlečnico Velika Mojca. Prvi dan bo smuka za smučarske navdušence brezplačna. Prav tako bo v petek tradicionalni Ognjeni spektakel s prihodom parkeljnov treh dežel.

V letošnji zimi poleg tradicionalnih prireditev, kot sta Pokal Vitranc in Planica, znova pripravljajo tudi vrsto drugih manjših športnih in kulturnih prireditev. Januarja bodo med drugim pripravili Zimsko klasiko na jezeru Jasna in nočni tek po ulicah Kranjske Gore.

Nordijski center Planica: Prav tako je nekaj novosti v Nordijskem centru Planica, ki zaključuje drugo leto obratovanja. Kot je povedal vodja centra Jure Žerjav, so v celoti prenovili objekt Kavka ob vznožju letalnice. Veliko je bilo narejena tudi v hotelu Dom Planica, ki je sedaj v upravljanju centra, zato se več reprezentanc odloča za treninge in priprave v Planici.

20171121_141710

Žerjav je še poudaril, da je njihova naloga ob začetku zimske sezone, da čim prej pripravijo skakalnice, v minulih dneh pa so začeli tudi z urejanjem tekaških prog in izvozom snega iz podzemne garaže. Ker center le delno živi na račun tekmovalcev, pomemben delež pa predstavlja turistični obisk, se za čim več novosti trudijo tudi na tem področju.

Nastanitvene kapacitete – Letos so se v Kranjski Gori lotili prenove nekaterih nastanitvenih zmogljivostih. Direktor družbe Hit Alpinea Fedja Pobegajlo je dejal, da v Hotelu Kompas zaključujejo prenovo sob, ki že na prvi pogled kažejo usmeritev hotela v športni turizem. Vedno večje povpraševanje na tem področju jih je vodilo tudi v oblikovanje Poti znanih športnikov. Hkrati načrtujejo še prenovo apartmajev Vitranc. V povsem novi preobleki pa se bo v zimski sezoni predstavil Hotel Best Western Kranjska Gora, to je bivši hotel Lek. Poleg brandiranja hotela in že izvedenih obsežnih renovacij recepcije, restavracije, bazenov in savn, ta mesec teče še prenova hodnikov in delna prenova hotelskih sob.

 

Smučanje – Vodja prodaje in marketinga v RTC žičnice Kranjska Gora Klavdija Gomboc je ob začetku turistične sezone povedala, da bodo prvo smučišče odprli ta petek. Ob tem pa pravi, da ob menjavi večinskega lastnika tamkajšnjih žičnic pričakujejo veliko, saj novi lastniki obljubljajo, da bodo smučišče iz dobrega spremenili v še boljše. No in Klavdija Gomboc je povedal še to…

Naj zaključimo! Če bo vse tako, kot so danes napovedali naši sogovorniki na novinarski konferenci, seveda ob pogoju, da jim bo tudi vreme pomagalo, ni skrbi, da Kranjska Gora sezone 2017/18 ne bi zaključila uspešno./pripravila: Janez Temlin in Jože J. Jerman

20171121_103718

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s