Hiša iz kart

hiša iz kart

Rekli boste, saj vemo, to je igra hiša iz kart. Ne! To je Slovenija članica EU, ki je nihče ne jemlje resno, to je država, ki je članica Nata, katere vojska sodi med najslabše opremljene in izurjene. To je država, ki se hvali, da kot članica OECD sodi med bogate države, ob tem pa okoli 260 tisoč njenih državljanov živi na pragu revščine (beri crkujejo na obroke v tej “bogati” državi), da ne govorimo o deležu upokojencev, ki jih je sram priznati, da so revni, to piše tu…https://www.zpiz.si/cms/engine/download.php?actionID=inf&id=1083&name=MSP_Marec_2018.pdf

To je Slovenija, država, ki ji vlada birokracija, ki v imenu politike (vsake, ki je na oblasti) opravlja zanje vodenje države, kot se komu zahoče, če pa politika ni “pridna”, ji grozijo s stavkami. No, vse te grožnje nato plačajo davkoplačevalci realnega sektorja, ki morajo zagotoviti plače in davščine za javni sektor, ob tem pa morajo biti tiho, ker se njihovo javno izraženo mnenje šteje za razdor države in kvazi demokracije, v kateri naj bi vsi skupaj živeli.

No, kljub navedenemu se zgoraj omenjena “hiša iz kart” še ni podrla. A pozor! Vedno bolj je začelo pihati tako od “spodaj”, kot od ”zgoraj”, kar bo botrovalo temo, da se bo to zagotovo zgodilo.

Zakaj? Kako naj hiša stoji, če se ji spodkopavajo temelji. In sicer s tem, da tujci kupujejo naša podjetja, ker je država v minulih obdobjih ista dovolila pokrasti, in to nesposobnim slovenskim tajkunom, ki so bili del političnega eštablimenta, zdaj pa se ta ista “pokradena” in zavožena podjetja preko sumljivo vodenih državnih institucij prodajajo tujim tajkunom, in to brez resne preverbe o “čistosti” njihovega denarja, s katerim ti zdaj mirno, za male denarje, kupujejo slovenska podjetja.

denar

Zelo dober primer je tudi prodaja Mercatorja pa Žita, pa Droge, pa Kolinske, pa Pivovarne Laško in Pivovarne Union, pa Perutnine Ptuj, pa bank, za katere so morali davkoplačevalci zagotoviti milijarde, da se niso zaradi nevestnega poslovanja sesule, nato pa so bile prodane za nepomemben denar tujcem, ki celo pravi bančniki niso bili. Ob tem pa je škoda besed o razprodaji hotelov na Obali, Hrvatom in Srbu in Rusom, in to brez pravega nadzora, kaj novi lastniki počnejo v naši državi.

Seveda bi še lahko dodali veliko “pa-jev”. Zadnji je zagotovo ta, da Avstrijci na veliko kupovati kmetijska zemljišča v Apačah, kar bo, če se bo trend nadaljeval, to botrovalo temu, da bomo v Sloveniji spet dobili dninarje.

Če vsemu temu dodamo še to, da imajo tujci v lasti praktično celotno trgovsko ponudbo v Sloveniji, nam ostane le nekaj domačih podjetij, ki pa jih politiki s svojimi nedoslednimi pristopi silijo, da se izselijo iz Slovenije.

Da! Tu so težave, zakaj se bo zgoraj omenjena hiša iz kart slej kot prej podrla. Torej ne gre za igro, ampak kruto resničnost 28 let stare države, ki stoji na slabih temeljih.

In ko bo veter tako z Balkana, kot Zahoda še nekoliko bolj »zapihal« se bo hiša iz kart sesula sama vase. Vidite, to je le delček dokazov, da je Slovenija hiša iz kart, kar pa žal ni igra, ampak naša kruta resničnost./JT/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s