Ta konec tedna v Planici pravcati otroški raj ob Svetovnem dnevu snega

Kranjska Gora/arhivska fotografija

Kranjska Gora ta konec tedna, to je 19. in 20. januarja, od 9. do 14. ure, pripravljala pravcati otroški raj v Nordijskem centru v Planici. Dolina pod Poncami bo namreč v znamenju družinskega smučarskega in zabavnega druženja, in sicer v počastitev svetovnega dneva snega, ki so ga številne države praznovale v sredo. Tako bodo v iztekih manjših skakalnic, predvsem na otroški skakalnici Mini  na voljo številne športne aktivnosti na snegu, otroci pa se bodo lahko preizkusili v teku na smučeh in smučarskih skokih ter v pestrem programu, ki bo vključeval tudi deskanje, sankanje, hokej na snegu, tubing in vrsto ostalih iger in animacij.

Planica z Nordijskim centrom -  pogled z vrha/arhivska fotografija

Kar je zelo pomembno je tudi to, da bodo organizatorji vse našteto obiskovalcem ponudili brezplačno, saj želijo znova poskrbeti za nepozabne izkušnjo za otroke ob SVETOVNEM DNEVU SNEGA.

Vse je lepo belo in kot nam je povedala Senka Kemperle iz žičnic Kranjska Gora, ob tem pa je za ljubitelje belih strmin dodala, da delajo vse naprave, celo tista najbolj oddaljena v Veliki dolini. Torej se ve, da mirno lahko naložite ob obisku Kranjske Gore na svojega jeklenega konjička tudi smuči, če jih ne nameravate najeta tam, kar je tudi mogoče. In ker je pred dnevi zapadlo 10 cm snega je celotni kraj še toliko bolj čaroben.

Prireditev ob Svetovnem dnevu snega, ki je že osma po vrsti, pričakuje vse, ki radi uživajo na svežem zraku in se predajajo belim strminam. No, velja dodati še to, da bodo obiskovalci v Planici lahko ogledali tekmi v smučarskih skokih, in sicer FIS tekmo za celinski pokal za ženske in FIS tekmo za moške in seveda osnovne prireditve na kateri bodo glavni oni, to pa je vse povezano s Svetovnim dnevom snega.

In še zanimivost! Da pa se ne bi veselili samo udeleženci, ki bodo obiskali Kranjsko Goro in Planico ta konec tedna, to je 19. in 20. januarja, od 9. do 14. ure, bodo dan prej Gorenjci, to je 18. januarja pripeljali v Ljubljano iz Planice toliko snega, da bodo si bodo tudi Ljubljančani v Stritarjevi ulici lahko uredili tekaško tudi za vse tiste, ki morda ne bi mogli obiskati Planice ali Kranjske Gore.

Povabilo na Svetovni dan snega 2019 - Planica 2019

Ob tem ne bo odveč še obvestilo organizatorjev, ki dogodek v Planici organizirajo, pod strokovnim vodstvom športnih vaditeljev. A ob tem opozarjajo, da se mora vsak sodelujoči otrok ali njegov zakoniti zastopnik  strinjati, da otrok sodeluje na lastno odgovornost. In tudi to, da organizator ne odgovarjal za nastale poškodbe ali za odtujitev opreme v času trajanja dogodka. Starši ali zakoniti zastopniki, s prijavo otroka na sodelovanje pa tudi dovoljujejo javno uporabo fotografij in video posnetkov s prireditve. Torej, da se ve! V Planici in Kranjski  Gori bo ta konec tedna res pravi otroški raj ob Svetovnem dnevu snega./Jože Jerman-Jeri

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s