SD bi z vašim denarjem »zagotovila« 42. 630 učbenikov osnovnošolcem za prvi in drugi razred

Medtem ko se državljani kar velikokrat neprijazno odzivajo na dejavnosti političnih strank, je stranka Socialnih demokratov(SD) s potezo, da se kar 42.630 učencem prvega in drugega razreda zagotovi brezplačne učbenike “dokazala” (zakaj zapisano v narekovaju boste izvedeli v nadaljevanju tega zapisa), da misli na prihodnost naših rodov.

To, da bo SD »zagotovil« 42. 630 učbenikov za prvi in drugi razred je javnosti “čivknil” minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki je ob tej novosti napovedal nadaljnjo širitev brezplačnih učbenikov, in sicer prihodnje leto, tudi za učence tretjega razreda.

No, pa recite, če stranka SD ni vredna pohvale, smo si dejali. Seveda pa smo preverili, ker imajo na svoji spletni strani posebno objavo povezano z napovedjo njihovega ministra, in sicer, kako bodo pri SD zagotovili sredstva za to svojo hvalevredno pobudo.

A so nam krepko dvignili pritisk in nasmeh in naš obraz raztegnili v togo masko potem, ko smo prišli do podatka, da sredstva za ta “njihov projekt” niso predvidena iz njihovih strankarskih sredstev, ampak iz davkoplačevalske “denarnice”. Torej gre zato, da SD “zagotavlja” le idejo, davkoplačevalci pa denar zanjo.

Ve se, da politiki prav posebej ne cenijo uma državljanov, a da jih imajo pri SD državljane za tako velike bedake, si nismo mogli predstavljati.

Vidite, to je še en dokaz več, da stranke, v tem primeru SD, s takšnimi pristopi dokazujejo, da so državljani zanje res le navadni bebci. Če bomo želeli izpolniti njihovo idejo, pa bomo davkoplačevalci morali seči spet v svojo denarnico, da bodo politiki nato iz proračuna morda celo spet netransparentno naročili učbenike naši generaciji prihodnosti./Pripravil: JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s