Enkratni Albrecht Dürer v Albertini do 6. januarja 2020

Dunajska ALBERTINA znameniti dunajski muzej (Innere Stadt; prvo okrožje mesta Dunaj) je od včeraj, 20. septembra, pa tja vse do 6. januarja 2020, v znamenju razstave znamenitega Albrechta Dürerja.  

Albrecht Dürer (1471–1528) nemški slikar, grafik, matematik in teoretik, rojen v Nürnbergu je pomemben umetnik obdobja renesanse, humanizma in reformacije. Bil pa je tudi eden prvih renesančnih umetnikov, ki je razvil svoj slog v tehniki lesoreza, bakroreza in gravur.

Dela Albrechta Dürerja že desetletja niso doživela predstavitve v takšnem številu. A zdaj si jih bo moč ogledati v znameniti dunajski ALBERTINI, kjer bodo predstavili njegove številne znamenite risbe, znane po vsem svetu, vključno z njegovim zajcem, molilnimi rokami in veliko trato.

Kot so sporočili iz znamenitega dunajskega muzeja Albertina, je sedanja razstava dopolnjena z dragocenimi mednarodno izposojenimi deli, ki celovito predstavljajo Dürerjev opus z več kot 200 eksponati.

Dr. Christof Metzger, kustos razstave pravi: “Našo zbirko 140 del, ki jih je skozi stoletja združeval, je Dürer že sestavil in natančno razvrstil, tako da ga je dejansko mogoče opisati kot prvega kustosa naše zbirke.”

Ob tem pa velja vedeti, da je bil Dürer, kot prvo odličen grafik, šele kasneje je postal odličen slikar. »In naš namen je prikazati celotnega Dürerja” je še poudaril pred otvoritvijo razstave znamenitega nemškega slikarja, grafika, matematika in teoretika kustos najnovejše Dürerjeve razstave Dr. Christof Metzger.

Da to znamenito razstavo morate videti, iz Albertine niso sporočili. Je pa logično, če želite spoznati celoviti opus enkratnega Albrechta Dürerja./Prispevek pripravil Janez Temlin/Fotografije avtorska last Albertine in so dovoljene le za to objavo/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s