Leteča potepuha sedaj tudi v MO3MO

Naša soseda ima »prijatelja« vendar ne čisto navadnega. In, še kaj? V bistvu sploh ni moški. Hm, pa tudi ženska ne, če ste morda bolj svobodnjaškega mišljenja.

Pravzaprav je predmet. Hm, pa tudi čisto navaden predmet ni. Je eden izmed tistih bolj, kako bi rekel, pametnih. Če niste čisto prepričani, na kaj merimo, poslušajte njuno pesem Pametni prijatelj, MO3MO.

Zgodba o MO3MO se pravzaprav prične še pred Letečimi potepuhi, ko sta Marko in Matjaž Ogrin – brata, ki sta bila že v otroštvu nerazdružljiva – ustvarjala v garaži bloka kjer sta stanovala. Avtorska glasba je že takrat vrela iz njiju in kmalu sta začela s svojo glasbo sodelovati v gledališki predstavi ter ustvarjati skupaj z drugimi glasbeniki. Njuno sodelovanje je prineslo tudi povezavo s takratnima Letečima potepuhoma in skupaj so posneli album. Uspeh Potepuhov in sodelovanje na albumu Adija Smolarja je za nekaj časa zahteval vso njuno pozornost.

A kljub velikemu uspehu njuna potreba po lastnem izražanju v glasbi ni ugasnila. Marko se je preskusil v pisanju glasbe v šestih avtorskih muzikalih ter ustvarjanju glasbene igre, ki jo je poimenoval Muzikalus. Matjaž pa je sodeloval še na več albumih Adija Smolarja ter Zaklonišče prepeva in snemal glasbo za TV oddaje. Šele po tem je ideja o MO3MO glasbenem projektu resnično zaživela.

Zdaj sta se fanta odločila, da glasbo – ki se jo je z leti nabralo kar precej – postopno posnameta in predstavita javnosti. Čeravno gre v osnovi za pop glasbo – saj želita, da bi bila glasba poslušljiva širši publiki – se v samem izražanju ne želita omejevati na posamezen stil.

No, in ker sta bila oba že od nekdaj občutljiva na dogajanje v družbi, besedila pretežno – v direktnem ali indirektnem jeziku – osvetljujejo in opozarjajo na družbena dejstva in spremembe, katerim smo v določeni meri že priča.

Menita, da smo prišli v čas, ko je nujno potrebna družbena kritičnost, samo izobraževanje, preverjanje pomembnih informacij iz različnih virov, ter sprejemanje odgovornosti za svoje življenje. Slepa poslušnost avtoritetam je minila. Za zdravo družbo se bomo morali potruditi sami, saj nihče ne bo naredil tega na mesto nas. Bratoma Marku in Matjažu Ogrin se zdi glasba odlično sredstvo kako do teh dejstev pristopiti na drugačen način.

K razmisleku, o teh sicer resnih temah, rada motivirata z bolj igrivimi besedili. Zato sta tudi v samo ime MO3MO vtisnila bistvo svojega glasbenega poslanstva – zdaj že nekoliko manj znani pomen besede – motriti – opazovati.

Ker pa živim v času interaktivnosti, sta vam Marko in Matjaž Ogrin s svojim glasbenim dosežkom dostopna tudi na svetovnem spletu, ki, kot je znano krepko “preskakuje” lokalne meje. Zato ju tudi mi uvrščamo v svoj časopis, da ju spoznajo tudi naši bralci./LN/Foto in video: press MO3MO

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s