Iz področja kraja Pivole pri Hočah bodo le začeli odstranjevati nevarno blato

Hoče/Pivole, 14. junij 2021 – Danes, 14. junija, naj bi iz kraja Pivole pri Hočah le začeli odstranjevati več kot 200 kubičnih metrov nevarnega blata, ki so ga tja odložili (tja so s kamioni prepeljali pred desetimi dnevi), iz doslej še neznane čistine naprave, in sicer t. i. doslej še nerazkriti ekokriminalci, ki jih pristojni imenujejo le storilci. 

Zanimivo je, da pristojni organi doslej še niso uspeti odkrili, kdo so storilci tega milo rečeno zavoženega dejanja, ki naj bi njim prinesel dobiček, saj so se s tem izognili predpisanemu uničenju nevarnega blata, njihovo dejanje pa povzroča ekološko katastrofo tam živečemu prebivalstvu.

Ob vsem stanju, ter mečkanju pristojnih, da bi se čim prej lotili odstranitve nevarnega blata čudi tudi  to, da policija še ni uspela najti povzročiteljev tega zavrženega dejanja. To je po našem mnenju še en dokaz več, da pristojni odgovorni v verigi za predpisano uničenje nevarnih odpadkov iz čistilnih naprav svojega dela ne opravljajo po predpisanem postopku, bolje rečeno, ga ne opravljajo vestno.

Zanimivo je, da se je minuli petek, 11. junija, na izredni novinarski konferenci oglasilo vodstvo Komunalnega podjetja Ptuj d. d., ki je v zvezi z obdelavo in predajo komunalnega blata iz centralne čistilne naprave na Ptuju distanciralo, da bi bilo vpleteno dejanje nezakonito odloženega blata v občini Hoče-Slivnica – Pivole.

In kaj bo razen onesnaženja vodnih tokov, podtalnice in onesnaženja okolje v Pivolah pri Hočah nevarno blato iz doslej neznane čistilne naprave še lahko povzročilo? Tudi to, da bi bližnji Botanični vrt, katerega bi lahko poimenovali tudi naravni biser, ta se razprostira med Hočami in Razvanjem in je z osmimi hektarji zasajene površine največji v Sloveniji, lahko deležen uničenje.

Gre namreč za Botanični vrt, ki je od leta 1999 vključen v združenje mednarodno priznane botanične vrtove » BOTANIC GARDENS CONSERVATION INTERNATIONAL.« A se tega aktivni ekokriminalci nočejo zavedati. Logično! Saj so kriminalci!

Tako pa skrbijo za predelavo odpadkov v sosednji Avstriji, pod katere bi se naši t. i. ekološko neosveščeni morali veliko naučiti. Posnetek smo naredili prav iz razloga, da pokažemo, kako delajo tam, kjer ni ekološke votline v glavi. V Sloveniji je te zelo veliko!/Objavo pripravil Janez Temlin/Fotografije avtorska last: Občina Slivnica Hoče/Video: KP Ptuj//LN/Foto: Občina Slivnica Hoče/Video: KP Ptuj/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s