Poljakom še Bog ni hotel pomagati; No, danes pa…

Katovice, 18/19. september 2021 – Poljski organizatorji EP v odbojki so včeraj, 18. septembra, ob začetku polfinalne tekme med Poljsko in Slovenijo, slovenski reprezentanci v “čast” predvajali srbsko himno »Bože pravde«(slovensko Bog pravice). Zanimivo je, da je sedanjo srbsko himno »Bože pravde« leta 1872 uglasbil Slovenec Davorin Jenko.

No, ko so poljski organizatorji, po napačnem stisku gumba za predvajane himne ugotovili, da jim “srbski” Bog ne bo veliko pomagal do zmage nad Slovenci, so se le spametovali in zavrteli slovensko pravo himno – Zdravljico, ki med drugim edina pravi “žive naj vsi narodi…”, kar pa seveda z odbojko nima nič skupnega.

Srb imajo zanimiv izraz, ki pravi »Ima Boga« (kar slovensko pomeni Bog, obstaja). In izkazalo se je, da ta, če res obstaja, zelo vernim Poljakom včeraj ni hotel priskočiti na pomoč, saj so jim Slovenci dokazali, da se Bog noče ukvarjati z odbojko, ampak to prepušča odbojkarjem, včeraj Poljske in Slovenije.

To dokazuje tudi izid tekme POLJSKA – SLOVENIJA 1:3 (17, -30, -16, -35), ki naj bi jo, kot poročajo poljski mediji, spremljalo več kot 10 tisoč gledalcev, ki jim tudi z bučnim navijanjem, morda tudi molitvijo, nikakor ni uspelo iztiriti včeraj izjemno razigranih slovenskih odbojkarjev.

Torej, če se nekoliko pošalimo na račun »nevednih« poljskih organizatorjev njihovim odbojkarjem še Bog ni hotel pomagati, vsaj ne kar se slovenskih odbojkarjev tiče.

Oni tam zgoraj, pa si jih je danes, 19. septembra, le usmilil, saj jim je uspelo premagati (POLJSKA – SRBIJA 3:0 (22, 16, 22) srbske odbojkarje in si tako zagotoviti bronasto medaljo.

In še zaključek EP (dodano 23:00)! Italijani so zasluženo Evropski prvaki. SLOVENIJA – ITALIJA 2 – 3 (25 – 22, 20 – 25, 25 – 20, 20 – 25, 11 – 15). Slovenci so se borili, a žal se je izkazalo, da še nimamo ekipe za osvojitev evropske lovorike! Planinci bi rekli, Italijani so pač prvi dosegli vrh na Rysy (Kje je to, boste našli v iskalniku).

Za zlato in srebrno medaljo: SLOVENIJA (srebrna medalja) – ITALIJA (zlata medalja)2:3 (22, -20, 20, -20, -11)
Slovenija: T. Štern 14, Pajenk 16, Kozamernik 8, Šket 1, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret 3, Urnaut 10, Čebulj 14, Možič.
Italija: Giannelli 3, Balaso, Galassi 6, Sbertoli, Romano 11, Anzani 9, Michieletto 17, Lavia 21, Piccinelli, Ricci 2, Pinali 12, Cortesia, Recine, Bottolo.
Tekma bronasto medaljo: POLJSKA – SRBIJA 3:0 (22, 16, 22)/LN/JT/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s