Še ena oprostilna sodba za Jankovića in sinova

Ljubljana, 11. januarja – Kot poroča STA, je Ljubljansko okrožno sodišče ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegova sinova Damjana ter Jureta oprostilo vseh obtožb zaradi domnevne zatajitve finančnih obveznosti pri prodaji delnic Mercatorja. Odločitev sodnice Mojce Kocjančič prihaja hitro, saj je sojenje steklo v začetku novembra lani.

Tožilka Blanka Žgajnar, ki se pojavlja v več zadevah, v katere je vpleten ljubljanski župan, je Jankovića obtoževala, da se je izognil plačilu davka na dobiček od kapitala pri prodaji delnic Mercatorja, ki ga je do 2005 tudi vodil.

Očitala mu je, da leta 2007 ni vložil napovedi davka na dobiček od kapitala, potem ko naj bi s prodajo 47.000 delnic zaslužil nekaj manj kot 689.000 evrov, od česar bi moral plačati nekaj več kot 103.000 evrov davka. Jankovićevima sinovoma je tožilstvo medtem očitalo pomoč pri tem kaznivem dejanju.

K tej objavi STA velja dodati, da tudi ta sodba sodišča dokazuje, da je Slovenija pravna država. Je pa res, da je pomembno tudi to, da si na pravni strani te tako izjemne pravne države./STA/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s