Mednarodna pobuda Julius Meinl “Recite hvala” tudi v Sloveniji

Dunaj/Ljubljana, 23. april 2022 – Med 28. in 30. aprilom bo tudi v Sloveniji potekala globalna pobuda »Recite hvala«, s katero Julius Meinl, ena najstarejših evropskih blagovnih znamk kave, vabi k razmisleku o pomenu hvaležnosti in moči, ki jo ima iskrena zahvala.

Velika mednarodna raziskava, ki jo je ta znamenita dunajska pražarna kave izvedla ob svoji letošnji 160. obletnici, je namreč pokazala, da ljudje zahvalo doživljamo kot eno najmočnejših potez, ki lahko sproži verižno reakcijo pozitivnosti in prijaznosti. Tako je cilj pobude »Recite hvala« v 30 državah po svetu sprožiti sto tisoč zahval in trenutkov prijaznosti. 

V Sloveniji bo v pobudi »Recite hvala« sodelovalo več kot petdeset kavarn, v katerih bodo gostje ob naročilu Julius Meinl kave prejeli kupon (do porabe zalog) za še eno brezplačno kavo, ki jo lahko v znak zahvale podelijo posebni osebi v njihovem življenju. Poleg tega bomo pri nas pobudo obeležili tudi z dvema dogodkoma in dvema donacijama.

Dodana je tudi preglednico s seznamom sodelujočih kavarn – AKTIVNA POVEZAVA, razvrščenih po poštnih številkah, tako da lahko v poročanje enostavno vključite tiste z vašega konca Slovenije.

Za popestritev so o hvaležnosti spregovorili pesnik in pisatelj Feri Lainšček, kantavtorica Ditka, glasbenik in dobrodelni aktivist Marko Soršak Soki, pesnica Glorjana Veber, glasbenik Gorazd Čepin, voditeljica in pripovedovalka zgodb Carmen L. Oven ter Tomaž Milič, generalni direktor Julius Meinl Slovenija. /LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s