V malteškem pristanišču Malta Freeport zasedli banane s kokainom, ki so bile na poti v Slovenijo

Birżebbuġa/Malta, 12. maj 2022 – Kot poroča malteški časnik Malta Today so malteški cariniki v malteškem pristanišču Malta Freeport, je največje malteško pristanišče, zasegli rekordnih 1,5 tone kokaina, skritega v zabojniku, ki je prevažal banane iz Kolumbije v Slovenijo. Vrednost mamil pa naj bi bila ocenjena na 300 milijonov evrov.

Cariniki so med celodnevno operacijo zasegli 50 vreč, v katerih je bilo 1494 zavitkov kokaina, vsak od njih pa je tehtal en kilogram, izjave malteške carine povzema časopis. Ladja je bila namenjena v Koper, je v svoji včerajšnji objavi včeraj Malta Today.

Malteška carina je sporočila, da je zaseg zgodovinski tako po velikosti kot po vrednosti. To dokazuje podatek do je bil doslej njihov največji enkratni zaseg 800 kilogramov kokaina 

Leta 2019 so cariniki v 13 ločenih operacijah v pristanišču Malta Freeport zasegli skupno zasegli 750 kg kokaina. Leta 2020 je bilo odkritih 612 kg kokaina, medtem ko so leta 2021 na Malti zasegli 740 kg droge.

Kdo je naročnik transporta, oziroma banan na poti v Luko Koper Malta Today ne objavlja. A je zanimivo, da gre za zabojnike, v katerih so na fotografijah (avtorstvo: Malta Customs po Malta Today) paketi z oznako Derby. 

No, ve pa se, da je naš največji uvoznik banan Derby Izet Rastoder, ki je eden največjih uvoznikov eksotičnega sadja pri nas pa tudi v Evropi./LN/ Foto: Wikipedia in  Malta Today

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s