SDS vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o vladi

Ljubljana, 18. maja – Kot vse kaže se stvari povezano s predlogom spremembe zakona o vladi zapletajo. Namreč,  poslanci SDS so v parlamentarni postopek vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu sprememb zakona o vladi, kar pomeni prvo težavo za sestavo Golobove razširjene vladne ekipe.

V SDS namreč nasprotujejo večanju števila ministrstev, po besedah vodje poslancev SDS Danijela Krivca pa želijo vladi omogočiti več časa za razmislek o sestavi vlade. Seveda, koalicija, ki si želi razširjeno vladno ekipo potezo SDS vidi kot nagajanje in oviranje za prevzem oblasti zmagovalnim strankam.

Kako bo današnji manever SDS vplival na zastavljeno časovnico oblikovanja nove vlade, za zdaj še ni povsem jasno.

Res je, da bi se vlada lahko sestavila v zamišljeni zasnovi pozneje, ta, ki bi prevzela vajeti v svoje roke, pa bi, vsaj za zdaj morala biti takšna, kot je zdaj. No, pozneje pa bi koalicijski partnerji Gibanje Svoboda, SD in Levica zakon spremenili in vladanje uredili, kot si želijo.

Kako “trdovratni” bodo pri SDS pa se ve. Bolje rečeno, to bi Golobov ešalon moral vedeti, da marsikaj, kljub udobni večini v DZ ne bo šlo enostavno le zato, ker imajo t.i. udobno večino.

Leave a Reply