S 1. junijem brezstično plačilo s kartico v Sloveniji do vrednosti 50 evrov

Ljubljana, 29. maj 2022 – Velja vedeti, da bo s 1. junijem 2022 limit za brezstično plačilo s kartico v Sloveniji dvignjen na 50 evrov. To bodo omogočale brezstične kartice Maestro, Mastercard in Visa, in sicer do odobrenega višje limita, iz dosedanjih 25 na 50 evrov. 

Torej, če uporabljate brezstični način plačevanja s kartico, brez vnosa PIN-a, boste, kot rečeno po 1. 6. 2022 lahko opravljali plačila do vrednosti 50 evrov. A ob tem velja dodati, da se izjemoma še vedno lahko zgodi, da bo zaradi zahtev POS-terminala zahtevan vnos PIN številke tudi za manjše zneske, torej je prav, da si PIN zapomnite.

Ob tem velja vedeti! Banke in hranilnice zaradi zagotavljanja varnosti določijo tudi skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij, ki pa ni pri vseh enak. Gre za določeno število zaporednih brezstičnih plačil, ki jih lahko opravite – v primeru kraje ali izgube kartice tako ni mogoče opraviti več kot določeno število plačil do 50 evrov brez vnosa PIN-a.

  • Ko je skupni limit presežen, je potrebno pri enem plačilu vnesti PIN. Dvig limita pa bo uveden postopoma, predvidoma v roku dveh tednov od 1. 6. 2022.

Zveza potrošnikov Slovenije pa ob tej novosti nasvetuje:

– Skrbite za varnost svojih plačilnih kartic;-

-dvig limita lahko v primeru kraje ali izgube pomeni večje oškodovanje;

-dvig limita lahko pomeni tudi manjši nadzor nad lastno porabo, zato svetujejo, da skrbite za pregled nad svojimi odlivi.

No, mi tudi vam svetujemo isto! Ali drugače rečeno! Nikoli ne zapravljate tega, kar ni na vašem računu. Bolje rečeno, nikoli ne zapravljate denarja, ki nima kritja z vašimi prihodki. Če ni kritja na vašem računu, se mora zaveda, da boste slej kot prej postali suženj tistega, ki vam omogoča denar. Tega nikoli ne stori zato, ker bi vas imel rad, ampak zato, da zasluži na vaš račun./LN/Foto:LN/ 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s