Namig za obisk! – Dan doživetij pri Županovi jami

Grosuplje, 4. junij 2022 – Če se želite spustiti v osrčje kraške jame po vrvi, kot pravi jamarji boste to lahko storili 11. junija 2022, ko v Županovi jami pri Grosuplju pripravljajo t. i. Dan doživetij.

Kot sporočajo, 11. junija od 10. ure naprej pripravljajo: pustolovsko in adrenalinsko naravnan dan: spust v jamo skozi brezno za obiskovalce, preživetje v naravi, streljanje z lokom, srednjeveške družabne igre, animacija za otroke z Jama LAB in pravljičnim kotičkom.

Spust skozi brezno v tretjo dvorano Županove jame s pomočjo jamarjev bo osrednja  in najbolj atraktivna točka dogodka. Med kapnike se boste spustili skozi t. i. Stari vhod,  to je 10 m globoko brezno, na mestu, kjer so v jamo vstopili njeni prvi raziskovalci maja, davno pred 96 leti. Za varen spust bodo poskrbeli izkušeni jamarji. 

Po spustu sledi ogled Županove jame z vodnikom. Obiskali boste sedem  podzemeljskih dvoran in občudovali bleščeče kapnike najlepše turistično urejene jame  na dolenjskem krasu. Za obiskovalce, ki se ne bi udeležili spusta, bo mogoč tudi ogled  po običajni poti z jamskim vodnikom.

Nakup vstopnic – Nakup vstopnic je mogoč preko spleta na povezavi in na dan dogodka na blagajni pred  vstopom v jamo. V obeh primerih boste ob nakupu vstopnice izbrali tudi uro spusta skozi  brezno z ogledom jame.

Za obisk jame priporočajo pohodno obutev in primerna topla oblačila. Jama je  električno razsvetljena, 600 m dolga turistična pot pa je utrjena in zavarovana z ograjo.  Temperatura v jami je 10 °C.  Več informacij: Županova jama – aktivna povezava ali po telefonu 041 407 705

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s