Po dolgih mukah se tudi Milanu M. C. obeta stolček v Golobovem golobnjaku

Ljubljana, 16. junij 2022 – To, da vlada postavi kader po svoji izbiri ni čisto nič narobe. Je pa narobe, če se stolčki delijo kadrom, ki za položaje nimajo idealnih kompetenc, a so njihovi.

Tako naj bi koalicija za predsednico računskega sodišča podprla prijavljeno kandidatko Jano Ahčin, in sicer nekdanjo generalno direktorico, ki se žal ne more pohvaliti s posebnimi dosežki, ko je bila še prva »fursovka«.

SD-ju pa je le uspel skozi šivankino uho zrniti celo svojega »velenjskega« dečka, Milana M. Cvikla, ki še ni med prijavljenimi, za viceguvernerja Banke Slovenije, a to ni tako pomembno, če SD za svoj kader potrebuje položaj, a ga Golob nima (NIMA!).

Ker se ve, da je potrebno v Državnem zboru za obe funkciji zbrati 46 glasov, in ker jih ima Gibanje Svoboda, SD in Levica 53 glasov, bosta predlagana kandidata na tajnem glasovanju omenjenih 46 brez težav zbrala.

No, ker predsednik republike Borut Pahor mora kandidata za predsednika računskega sodišča izbrati med prijavljenimi, kandidat za mesto viceguvernerja pa je lahko tudi oseba, ki se za funkcijo ni prijavila, bo Pahor lahko predlagal Milana M. Cvikla, ki bo tako le dobil stolček. Grel ga bo šest let in zato prejemal, kar izdatno denarno nadomestilo.

No, vidite, da je po dolgih mukah in izmotavanju Goloba, da Cvikla noče, SD svojemu “genialnemu potencialu” le zagotovil stolček./J.T./Foto: LN/W/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s