Marta Kos ni več podpredsednica Gibanja Svoboda

Ljubljana, 13. septembra 2022 – Marta Kos je odstopila z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, so za STA potrdili v stranki. Kosova je v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, med drugim zapisala, da je njeno življenje po odstopu od kandidature za predsednico republike dobilo nove usmeritve, zaradi katerih podpredsedniškim dolžnosti ne bo mogla posvetiti dovolj časa in predanosti.

V Gibanju Svoboda odločitve Kosove podrobneje ne komentirajo, odgovarjajo le, da spoštujejo njeno osebno odločitev.

Kot je Kosova zapisala v odstopni izjavi, naslovljeni na člane sveta stranke, verjame, da je v interesu stranke, da reorganizira vodenje na način, ki bo stranki omogočal, da se bo postavila na trdne temelje, uspešno nastopila na lokalnih volitvah ter se enotna in močna podala tudi na naslednje parlamentarne.

Seveda so se v Gibanju Svoboda, za javnost, pravilno odzvali. A kot pravijo naši viri, naj bi jim celo odgovarjalo, da so se na tako »prijazen« način znebili svoje ene od podpredsednic. Druga je namreč Urška Klakočar Zupančič, ki ni bila prav posebej navdušena na sopodpredsednico Kosovo. No, pa tudi Golob si je lahko oddahnil, saj mu Urška Klakočar Zupančič ne bo mogla več preveč pihati za ovratnik./STA/LN/  

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s