Katarina Srebotnik se je v Portorožu tudi uradno poslovila od poklicne kariere

Portorož, 18. septembre 2022 – Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je v Portorožu tudi uradno poslovila od poklicne kariere, v kateri je osvojila šest grand slamov med dvojicami ter bila dvakrat 20. igralka lestvice WTA. Dobila je štiri turnirje na najvišji ravni in pustila neizbrisljiv pečat v slovenskem tenisu. Tenisu, ki ga je oboževala od sedmega leta.

V Portorožu je po letu dni stopila pred predstavnike sedme sile in obelodanila odločitve, ki so jo v nekaj zadnjih zahtevnih letih pripeljale do slovesa od tenisa.

Poklicno kariero je Velenjčanka začela leta 1999 in igrala v štirih različnih desetletjih, v katerih se je nabralo ogromno spominov.

Kot rečeno je Katarina Srebotnik najuspešnejša slovenska tenisačica zadnjih let, a jo je v letu 2008 zaustavila poškodba, zaradi česar se je precej oddaljila od svetovnega vrha. Njena najboljša uvrstitev na lestvici WTA med posameznicami je 20. mesto (7. avgust 2006). Na dan 2. julij 2011 je Srebotnikova na WTA Touru osvojila 4 posamične turnirje, 27 v dvojicah in 5 v mešanih dvojicah. V mešanih dvojicah je osvojila pet od šestih zmag na turnirjih za Grand Slam. Katarina Srebotnik trenutno živi v Dubaju. Kaj bo počela po »upokojitvi« pa Velenjčanka še ni razkrila/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s