Nastalo za skoraj desetino več odpadkov (brez mineralnih) na prebivalca

Ljubljana, 17. november 2022 – V 2021 je v Sloveniji nastalo 1.541 kg vseh vrst odpadkov (brez mineralnih) na prebivalca; to je bilo kar 111 kg več kot leto prej, a 450 kg manj kot v 2011, ugotavlja statistična analiza SURS. V Sloveniji je bilo obdelanih 1.284 kg odpadkov na prebivalca. To je za 2 % manj kot leto prej in za skoraj 23 % manj kot desetletje prej.

Rast stopnje recikliranja komunalnih odpadkov se nadaljuje 

 Stopnja recikliranja komunalnih odpadkov je bila 60-odstotna ali 1 odstotno točko višja kot v 2020. V primerjavi z letom 2011 je bila za skoraj četrtino višja; takrat je bila stopnja recikliranja komunalnih odpadkov komaj 36-odstotna.

Stopnja recikliranja vseh vrst odpadkov (brez mineralnih) višja

 Stopnja recikliranja vseh vrst odpadkov (brez mineralnih) je bila lani 86-odstotna ali za 3 odstotne točke višja kot v letu prej in za 14 odstotnih točk višja kot v 2011. Stopnja odlaganja odpadkov (brez mineralnih) je bila skoraj 5-odstotna. To je bilo približno enako kot leto prej, po drugi strani pa za 14 odstotnih točk manj kot desetletje prej, ko je bila ta stopnja 19-odstotna.

Ob tem stanju, ki ni idealno pa velja dodati podatek, da pri naših južnih sosedih Hrvatih, napram stanja pri nas stanje, ta stanje milo rečeno alarmantno. Kako pa je v Evropi pa kaže spodaj objavljena razpredelnica/SURS/LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s