Zaposleni v Spar Slovenija bodo tudi letos nagrajeni za poslovno in osebno uspešnost

Ljubljan, 30. november 2022 – Spar Slovenija sporoča, da bo decembra zaposlenim izplačal nagrado za poslovno uspešnost v višini  30 % plače delavca, posamezniki pa bodo dodatno nagrajeni tudi za osebno uspešnost. Skupna povprečna nagrada bo tako znašala 560 evrov bruto na zaposlenega.

V podjetju Spar Slovenija bodo zaposlenim tudi letos izplačali nagrade ob koncu leta, za kar bodo namenili 3,3 milijone evrov, kar je približno 7 % višji skupni znesek kot lani. Nagrada, vezana na poslovno uspešnost podjetja, bo obračunana v višini 30 % plače delavca, do nje pa bodo upravičeni vsi zaposleni, vključno z odsotnimi sodelavci. Poleg tega bodo posamezniki prejeli tudi nagrado za osebno uspešnost. Povprečna nagrada za poslovno in osebno uspešnost bo tako znašala 560 evrov bruto na zaposlenega.

Ker je zadovoljstvo zaposlenih eden ključnih ciljev Spar Slovenija, so že lani vsem zaposlenim dvignili plače za 5 %, čeprav je zakon predvideval zgolj zvišanje minimalne plače. Kot pravijo, so se za dvig plač vseh zaposlenih odločili, ker obstajajo razlogi za plačne razlike. Prav tako so letos zaposlenim izplačali najvišji neto regres med vsemi slovenskimi trgovci, ki je znašal 1.800 evrov.

Z obema sindikatoma imajo v Sparu vzpostavljen konstruktiven dialog in nikomur ne doplačujejo razlike do minimalne plače, saj nižje plače nihče ne prejema./LN/Foto: arhiv LJNovice/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s