V Planici od 13. februarja le še peš, a od sobote, 18. februarja, pa po pravilih prvenstva; In še to! Od v petek, 17. februarja, v prodajo popoldanske vstopnice

Planica, 15. februar 2023 – Kot sporočajo prireditelji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023, ki se bo uradno začelo 21. februarja in bo trajalo do 5. marca, se na področju prvenstva spreminja prometni režim, in sicer tako, da je do Planice od 13. februarju že zaprt za dostop z osebnimi vozili.

Velja vedeti tudi to, da se bo do te sobote, 18. februarja, dostop do Planice in doma v Tamarju omogočal le še pešcem. Od 18. februarja naprej pa velja enak režim zapore tudi za pešce oz. bo na območje mogoče vstopati samo z akreditacijo, po 22. februarja pa tudi z vstopnicami,” sporoča vodja logistike OK Planica.

Velja opozoriti še na eno novost, povezano s prodajo vstopnic za prvenstvo, ki je bila v preteklih dneh tarča medijskih kritik zaradi visokih cen, kar je dodobra razburilo javnost. Gre zato, da bodo od petka, 17. februarja, dalje ob dnevnih vstopnicah – aktivna povezava za prodajo vstopnic – na voljo tudi popoldanske vstopnice. V organizacijskem komiteju so prepričani, da bo to prava izbira za marsikaterega ljubitelja smučarskih skokov, ki si bo želel ogledati le skakalno prireditev.

In še nekaj pomembnih podatkov, ki jih velja poznati, če se boste Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 osebno udeležili.

OK Planica je skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo FIS skrbno oblikoval program svetovnega prvenstva, ki je zastavljen tako, da si bodo obiskovalci v enem dnevu lahko ogledali več športnih disciplin (torej zadaj tudi samo popodne).

Kaj in kdaj pa je opredeljeno s programom, ki ga za vse dni prvenstva najdete tej povezavi: https://www.planica2023.si/program

In še podatki kako do vseh vstopnic, kar je na voljo na tej povezavi : https://www.cts.eventim.si/campaign/planica2023

Posebna ponudba za družine – Ker se organizatorji želijo, da bi si svetovno prvenstvo v Planici ogledalo čim večje število otrok s starši, so zanje pripravili posebne pakete vstopnic. Kakšne ugodnost ponujajo, si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Naj zapišemo le še to, da gre za zanimive pakete, saj se cene le-teh začnejo že pri 24 evrih.

Kako z vlakom na v Planico /aktivna povezava/ – Vsi obiskovalci FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 bodo imeli v dneh od 22. do 26. 2. in od 28. 2. do 5. 3. možnost koriščenja brezplačnega povratnega prevoza z vlakom od kjerkoli v Sloveniji do Jesenic. Potniki bodo ob predložitvi veljavne vstopnice svetovnega prvenstva na prodajnih mestih Slovenskih železnic, kjer je to mogoče, ali na vlaku prejeli brezplačno vozovnico za vlak in vrednotnico za avtobus, ki ju je potrebno shraniti do povratka domov.

In morda še podatek o lokalnih brezplačnih prevozih z avtobusi do prizorišča svetovnega prvenstva v Planici – prikaz na tabeli spodaj./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s