Zanimivo, da bo Vera Jourová, podpredsednica EK svoj obisk v Sloveniji začela pri predsedniku US

Ljubljana, 1. marec 2023 – V Slovenijo danes, 1. marca, prijaha v Sloveniji Vera Jourová, podpredsednica Evropske komisija in nosilka za vodenje področja vrednot in preglednosti. Ob svojem dvodnevnem (tu bo do 2. marca) obisku bo sodelovala v razpravi o neodvisnih medijih kot braniku pred dezinformacijami. Zanimivo pa je, da bo Jourovo, tako objavlja predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, kot prvi sprejel, kar praviloma ni v navadi, predsednik Ustavnega sodišča Matej Accetto.

Kaj bo počela v Sloveniji ves prestali del dneva predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji  ne navaja.

Navaja pa, da se bo Jourová v četrtek, 2. marca, v Državnem zboru udeležila skupne seje odborov za kulturo, pravosodje in evropske zadeve. Izjavo za javnost bo podpredsednica Jourová podala skupaj s predsednico Državnega zbora Klakočar Zupančič, 2. marca ob 10.15 v Državnem zboru. Odgovarjala bo tudi na novinarska vprašanja piše na spletni strani Evropske komisije v Sloveniji

Isti dan, 2. marca, ob 11. uri bo Jourová v Hiši Evropske unije (Dunajska cesta 20, Ljubljana) sodelovala v razpravi Svobodni mediji: branik pred dezinformacijami v času vojne skupaj s predsednico Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in veleposlanikom Ukrajine v Sloveniji Andrii Taranom, kje bo govora o stanju leto dni po začetku ruskega napada na Ukrajino in o pomenu svobodnih medijev za boj proti dezinformacijam.

Zanimivo je, da se bo Vera Jourová po delovnem kosilu z ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan srečala tudi z ministrico za kulturo Asto Vrečko. Sestala pa naj bi se še z državnima sekretarjema Igorjem Mallyjem (kabinet predsednika vlade) in Markom Štucinom (ministrstvo za zunanje zadeve).

Svoj obisk v Sloveniji bo podpredsednica EK Vera Jourová zaključila z delovno večerjo s predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar.

Čeprav vse kaže, da bo obisk Vere Jourove, posvečen tudi odločitvi Ustavnega sodišča povezanim z začasnim zadržanjem izvajanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o RTV Slovenija, to ni nikjer izrecno zapisano. Je pa čudno, da bo Vera Jourová začela svoj delovni obisk v Sloveniji prav s predsednikom Ustavnega sodišča Matejem Accettom./LN/Foto: Vir: EU/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s