Pogodba za Red Bull Ring podaljšana še za štiri leta na prizorišču v Spielbergu

Spielberg, 16. marec 2023 – Red Bull Ring dirkališče v Spielbergu na avstrijskem Štajerskem je bila po štiriletnem podaljšanju pogodbe potrjena kot stalnica na koledarju dirk F1 vsaj do leta 2027.

Velja vedeti še to…

– Po 11-letni odsotnosti izven koledarja F1 se je dirkališče Red Bull Ring junija 2014 vrnilo v velikem slogu in postavilo trdne temelje za izpeljavo dirk za VN Avstrije, kot že zapisano vse do leta 2027.

– Dirkališče Red Bull Ring, ki se nahaja v Spielbergu na avstrijskem Štajerskem, je edino dirkališče Formule 1 v Avstriji in ​​ima sloves enega od vrhuncev na koledarju, kljub nedavnim odmevnim dodatkom dirkališč F1, in sicer Las Vegasa.

– Na dirkališču Red Bull Ringu je bilo do zdaj izvedenih enajst Grand Prix, vključno z dvema dirkama v letih 2020 in 2021. Prizorišče je gostilo številne nepozabne trenutke, v katerih so sodelovala zvezdniška imena sveta motošporta, pa tudi nekaj ključnih domačih zmag za Oracle Red Bull Dirke.

– Vodilni v številu zmag na dirkah F1 v Avstriji je Verstappen s štirimi zmagami (2018, 2019 in dvojna zmaga leta 2021) pred Alainom Prostom s tremi.

Velika nagrada Avstrije 2023 bo potekala konec tedna od 20. junija do 2. julija.

Originalni Osterreichring je nastal leta 1969 kot zamenjava za dirkališče na letališču Zeltweg. Steza, ki je danes znana kot Red Bull Ring, je bila bolj ali manj ustvarjena pozimi 1995-6, ko je bil Hermann Tilke angažiran, da Osterreichring spremeni v krajšo, modernejšo dirkališče./LN/ Fotografija Bryn Lennon/Getty Images

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s