Teslin največji kitajski tekmec BYD predstavil poceni električni avtomobil – Seagull za pičlih 11 tisoč dolarjev

Kitajska/ZDA, 30. april 2023 – Kot poroča spletni portal http://www.businessinsider.com je kitajski proizvajalec električnih avtomobilov BYD lansiral kombilimuzino, ki jo je imenoval Seagull. In kar je še bolj zanimivo, da ta stane v osnovni inačici približno 11.000 dolarjev in ponuja do 251 milj dosega. Še več! Vozilo je mogoče napolniti v 30 minutah, in sicer do 30 % do 80 %.

Ta kitajski proizvajalec avtomobilov, kot poroča spletni portal, hitro prevzema konkurenčni trg električnih vozil (na Kitajskem – trenutno v ZDA tega vozila še ne izvažajo) in že povzroča veliko težave Tesli in Elonu Musku.

Na Kitajskem recimo Teslin Model 3 stane 33.000 dolarjev.

Velja dodati, da je na kitajskem na voljo že tudi dražja domača različica z nekoliko večjim paketom baterij, ki zagotavljajo doseg 405 kilometrov (251 milj). Oba modela si lahko napolnite od 30 % do 80 % v 30 minutah.

BYD ne navaja časa pospeška «kitajca« od 0 do 60 mph, vendar pravi, da lahko Seagull doseže 31 mph v 4,9 sekunde.

Kako velik ali majhen je torej »galeb«? Z dolžino 148,8 palca je malo krajši od Mini Cooperja in malo daljši od Fiata 500.

V notranjosti ponuja vrtljiv 10,1-palčni zaslon na dotik in štiri zračne blazine.

BYD ni napovedal, ali bo Seagull prodajal svoje avtomobile zunaj Kitajske. Ve pa se, da že izvaža druga električna vozila v Evropo in Južno Ameriko.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s