Rop na rop nam slika neko novo Ljubljano

Ljubljana, 13. december 2023 – Včeraj, 12. decembra, nekaj po 14. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni o ropu v Fužinah, kjer sta do dveh oškodovancev pristopila dva neznanci in s predmetom podobnim pištoli od njiju zahtevala vrednejše predmete. Med njimi je prišlo do prerivanja, storilca pa sta uspela odvzeti mobilna telefona in nahrbtnik, nato pa sta s kraja zbežala.

Opis prvega storilca: bil je mlajši moški, oblečen v temno modra oblačila, nosil je modre športne hlače z belim robom, obut je bil v črne čevlje, na glavi je imel masko modre barve.

Opis drugega storilca: bil je mlajši moški, visok okoli 175 cm, cel je bil oblečen v sivo, nosil je jakno rumene barve, na glavi je imel masko in kapuco zeleno modre barve.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana.

Ljubljana poka po šivih, a ne kot mesto s tistimi par urejenimi ulicami, pač pa kot družba, kjer le spomeniki na pokopališčih še spominjajo na nekdanje čase in urejenost družbe. Sprašujemo se, komu je ustreza takšno stanje slovenskega glavnega mesta.

Sodeč po dogajanjih v Ljubljani se velja vprašati, ali drži statistika, da Ljubljana res sodi med varna mesta, kot nas o tem prepričujejo tisti, ki jih plačujemo zato, da bi to bila. Če je res tako varna, se zastavlja vprašanje, kakšno mora biti šele stanje v mestih, ki so slabša od Ljubljane.

Velja dodati, da se s kriminalom, in to mladoletniških tolp, soočajo tudi v avstrijski prestolnici. V opravičilo stanja tam velja vedeti, da so sosednji Avstriji lani zabeležili priliv migrantov krepko preko 100 tisoč.  Seveda pa je potrebno k spreminjajočem se stanju dodati tudi t. i. obstoječi kriminal, ki so ga na Dunaju beležil že pred nenadzorovanim migrenskim prilivom./M.L./Fotografija le ponazoritvena/

Leave a Reply