Tudi letos javni poziv  – Petarde? Ne, hvala!

Slovenija, 14. december 2023 – Iz družbe TAM-TAM, ki se ukvarja z mestnim plakatiranjem in je pobudnik družbeno-odgovornih projektov, sporočajo, da tudi letos skupaj s partnerji in podporniki odločno pozivajo s projektom: Ne pokaj! TAM-TAMov družbeno odgovorni projekt Petarde? Ne, hvala! letos poteka že enajsto leto zapored. V središču vseslovenske ozaveščevalne akcije, ki javnost nagovarja k opustitvi uporabe pirotehnike, so tudi tokrat mestni plakati po vsej državi. Za kreativno zasnovo in oblikovanje slednjih so poskrbeli v agenciji Luna / TWBA, kjer pravijo, da se je ideja za letošnje plakate rodila iz želje, da bi na preprost, a močan način vizualno prikazali občutljivost naših živalskih prijateljev.

Letošnja kampanja, ki jo že lahko vidite na mestnih plakatih, si aktivno prizadeva k spodbujanju empatije do štirinožnih prijateljev.»Izbrali smo podobo dveh lebdečih helijevih balonov v obliki psa in mačke, ki simbolizirata njihovo ranljivost in potrebo po zaščiti pred glasnimi in nepričakovanimi zvoki,« razložita avtorja Jan Omahen in Ljubo Bratina.

V času trajanja projekta so bili sicer doseženi veliki premiki in mejniki, kot je poglobljeno in razširjeno razumevanje škodljivih in ogrožajočih posledic pirotehnike na ranljive skupine, živali, okolje in navsezadnje uporabnike, pa tudi opustitev ognjemeta v nekaterih slovenskih občinah in odločitev trgovcev, da se odrečejo prodaji pirotehnike.

»Zahvaljujemo se vsem, ki so se petardam že odpovedali ali bodo to še storili. Navkljub vsakoletnim uspehom akcije se jasno zavedamo, da naše delo še ni končano. Naš zanos tako vsako leto znova raste in želimo si, da z letošnjo kampanjo nadgradimo dosežke preteklih let. Da bo namesto glasnih pokov odmeval poziv: Ne pokaj,« je ob pričetku akcije poudaril direktor TAM-TAMa Tomaž Drozg.

Akciji – Petarde? Ne, hvala! – se lahko pridružite tudi vi, in sicer z opustitvijo uporabe pirotehnike in z deljenjem vsebin na družbenih omrežjih, s čimer boste pripomogli k doseganju čim večjega števila ljudi. S tem pa k mirnejšim in lepšim praznikom za vse.

Akcijo – Petarde? Ne, hvala! so izvedli: pobudnik projekta: TAM-TAM; podpornika akcije: A1 Slovenija in Lidl Slovenija in partnerja: Luna / TBWA in NuFrame /LN7Osnova za objavo: TAM-TAM/Tudi press fotografije/

Leave a Reply